"Fun with Stem" ile eğlendik öğrendik

Okulumuzun 4/D sınıfı öğrencileri 2021/2022 eğitim öğretim yılında Etwinning portalında Fun with Stem projesine katılım sağlamışlardır. Açılımı Fen,teknoloji, mühendislik ve matematik olan STEM çalışmalarında hem eğlendiler hemde öğrendiler. Yurt içi ve yabancı ülkelerle karşılıklı takımlar oluşturarak stem alanda birçok çalışma yaptılar.Avrupa kodlama haftasına katılarak mükemmellik serfikası almışlardır. Astro stem ile uzay , gezegenler, gece gündüz, oluşumu ve  dünyanın hareketler konusunda birçok uygulama yapmışlardır. Çevre ve doğa olayların da farkındalık yaratarak  enerji tasarrufu, geri dönüşüm, kompost, çalışmaları yapmışlardır. Dünya su gününde suyun önemi ve kullanımı konusun da suyun döngüsüne ilişkin deneyler yaparak, su kullanımı konusunda dikkat çekilmeye çalışılmıştır.Bir çok web2 aracı ile e book kitap, deney çalışmalarına katılım sağladılar. Farklı ülke ve kültürden öğrenci ve öğretmenler ile çevrimiçi toplantılara katılarak diğer kültürle hakkında fikir sahibi olmuşlardır. Yapılan tüm çalışmalar sonucunda öğrencilerimize başarılı çalışmalarından dolayı sertifikaları verilmiştir. Etwinning  çalışmalarına farkındalık kazandırmak ve yapılan çalışmaların yaygınlaştırılması adına okul yemekhanemizde yapılan çalışmalar sergilenerek projemiz kalite etiketine başvuru ile sonlandıralacaktır.

Yayın: 26.04.2022 - Güncelleme: 10.12.2023 23:20 - Görüntülenme: 454